وجود بیش‌ازحد فسفر در منابع آب شیرین جهان

دنیای سبز تر - 23 بهمن 1396   08:25
وجود بیش‌ازحد فسفر در منابع آب شیرین جهان

پایگاه خبری جهان‌سبز- میزان فسفر موجود در منابع آب شیرین در جهان رو به افزایش است که باعث تهدید اکوسیستم می‌شود.

تحقیقی که سال 2002 تا 2010 در دانشگاه نبراسکا انجام شده است نشان می‌دهد که نزدیک به 1.5 تراگرم فسفر (هر تراگرم معادل یک میلیارد کیلوگرم است) در هرسال وارد منابع آب‌های شیرین ما می‌شود که عموماً ناشی از فعالیت‌های انسانی است.
میزان آلودگی فسفر تولیدشده از منابع انسانی در سراسر جهان حساب شد که در این روند، چین با 30 درصد تولید، هند (8 درصد)، آمریکا (7 درصد) و اسپانیا و برزیل (هرکدام 6 درصد) جزو کشورهایی هستند که میزان تولید فسفر در آنها بسیار زیاد است.
محققان برای رسیدن به این نتایج، بررسی‌های خود را از منابع نقطه‌ای -لوله‌های فاضلاب- شروع کردند. این بررسی‌ها نشان داد که بیشتر فسفر که وارد منابع آب شیرین در جهان می‌شود از همین منابع نشئت‌گرفته‌اند. میزان ورود سالیانه فسفر به آب‌های شیرین از منابع نقطه‌ای در حدود 0.97 تراگرم برآورد میشود.
منابع غیر نقطه‌ای آلودگی، مانند فرسایش و نشت کردن نیز مقدار قابل‌توجهی فسفر وارد منابع آب شیرین می‌کند. پسآب بخش خانگی با 54 درصد، بزرگ‌ترین تولیدکننده فسفر است. کشاورزی (38 درصد) و صنعت (8 درصد) نیز جزو بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فسفر در جهان هستند.
قابل‌توجه است که سهم بخش کشاورزی در تولید فسفر بعد از این تحقیق 27 درصد افزایش‌یافته است. زمان انجام این مطالعه بازه زمانی 2002 تا 2010 بوده است.

00